Zupy - Kulinaria
Pół kilograma kapusty wystarcza na garnek 4-6 litrowy.
Ziemniaki obieramy, kroimy na 4 części i gotujemy.
Bogacz jest węgierską zupą. Ja przyrządzam go jednak na gęsto i podaję z pieczywem.
Dynię pokroić w niewielkie kawałki
Cebule obrać i pokroić w krążki, zeszklić na 2 łyżkach masła.
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Roztapiamy masło i smażymy cebulkę aż się zeszkli.
Dynię oczyścić z pestek. Seler i ziemniaki umyć i obrać.
Wlać 1,5l wody do garnka i zagotować. Wsypać następnie 2 kostki i mieszać dopóki się nie rozpuszczą.
Mięso wkładamy do garnka, zalewamy wodą, wrzucamy ziele angielskie i liść laurowy.
Wodzianka to prosta, ale wbrew pozorom bardzo smaczna zupa śląska. Ostatnio stała się popularna dzięki filmikowi rozpowszechnionemu w Internecie.
Bardzo prosta w wykonaniu, a zarazem przepyszna i idealna na święta, zupa śledziowa.
Szczęśliwa po stosunku, masz wrażenie jakbyś znajdowała się w raju. Chciałoby się krzyknąć: Chwilo trwaj! Nic nie sprowadzi cię szybciej na Ziemie, jak fakt, iż ...
Co zrobić w sytuacji, gdy odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia i obawiasz się zajścia w niechcianą ciążę?